Ovatko ihmiset onnellisempia, kun he työskentelevät kotoa käsin?

      Comments Off on Ovatko ihmiset onnellisempia, kun he työskentelevät kotoa käsin?

On monia keskusteluja siitä, ovatko ihmiset onnellisempia tehdessään töitä kotoa käsin. Jotkut sanovat nauttivansa kotoa työskentelyn tuomasta joustavuudesta ja itsenäisyydestä, kun taas toisten mielestä se on eristävää ja vaikeaa säilyttää motivaatio. Mitä mieltä sinä olet? Ovatko ihmiset onnellisempia, kun he työskentelevät kotoa käsin?

Enemmän ihmisiä työskentelee kotoa käsin kuin koskaan ennen

Kulunut vuosi on muuttanut globaalia työtä. COVID-19-pandemia on lisännyt kotityötä. Työntekijät, joilla on pitkiä työmatkoja tai jotka työskentelevät epämukavassa ympäristössä, arvostavat sitä, että he voivat määrittää omat työaikansa ja heillä on mukava työpaikka. Työntekijät voivat käyttää etäviestintätyökaluja luotettavalla Internet-yhteydellä. Heidän matkustamattomuutensa säästää aikaa. Keskittymisen ja tuottavuuden ylläpitäminen kotona vaatii asianmukaista ajanhallintaa. Etätyön ei pitäisi vaikuttaa laatuamme tai tehokkuuteen. Tämä muutos on antanut meille enemmän hallintaa työssämme, mikä voi lisätä henkilökohtaista ja ammatillista vapautta. Yhä useammat työskentelevät kotoa käsin ja muuttavat tulevaa työpaikkaa.

Kotona työskentelyssä on hyviä ja huonoja puolia

Kotona työskentelemisessä on hyvät ja huonot puolensa. Se antaa työntekijöille mahdollisuuden hallita aikatauluaan paremmin, jolloin he voivat käsitellä henkilökohtaisia asioita ilman vapaata. Se mahdollistaa myös joustavammat tauot, jotta ihmiset voivat astua pois työpöytänsä luota tuntematta syyllisyyttä. Kotoa työskenteleminen eliminoi pitkät työmatkat ja kulut työntekijöiltä, jotka asuvat kaukana toimistosta.

Kotona työskentelemisessä on huonot puolensa. Yksin työskenteleminen voi saada ihmiset tuntemaan itsensä irti ja yksinäisiksi, varsinkin jos he eivät voi viettää aikaa muiden ihmisten kanssa. Joidenkin ihmisten on vaikea keskittyä ilman perinteistä toimistoympäristöä; tätä riittämättömyyden tunnetta voimistavat lapset tai muut häiriötekijät. Fyysisen eron puute työn ja elämän välillä voi myös lisätä työntekijöiden väsymystä.

Etätyöskentely voi parantaa moraalia ja tuottavuutta, mutta se ei ole aina helppoa. Se vaatii sekä työntekijän että työnantajan omistautumista, selkeitä rajoja ja odotuksia hämmennyksen tai tyytymättömyyden välttämiseksi. Kotona työskenteleminen voi olla tyydyttävää, jos se tehdään huolellisesti.

Jotkut ihmiset kokevat olevansa tuottavampia, kun he työskentelevät kotoa käsin.

Kotona työskenteleminen voi lisätä tuottavuutta. Ilman toimiston häiriötekijöitä ja stressaavia tilanteita monet ihmiset ovat tuottavampia ja motivoituneempia kotona. Jotkut ihmiset hyötyvät siitä, että he voivat mukauttaa työympäristöään, järjestää työpöytänsä ja muut tavarat keskittymistä ja tuottavuutta varten. Kun matkustamisen tarve, johon liittyy usein pitkiä julkisia kulkuvälineitä tai automatkoja, jotka viivästyvät liikenneruuhkien ja rankkasateiden vuoksi, poistetaan, ihmiset voivat keskittyä työn aloittamiseen välittömästi sen sijaan, että tuhlasivat aikaa matkustamiseen. Etätyöt ansiosta työntekijät voivat valita parhaat ajat tehtävien suorittamiseen tehokkaasti. Kotona työskenteleminen voi luoda täydellisen ympäristön tuottavuuden lisäämiseksi ja työn tekemiseen.

Toiset huomaavat kaipaavansa toimistoympäristön sosiaalista vuorovaikutusta

Kotityö tarjoaa vapautta ja joustavuutta. Joillekin on vaikea jäljitellä tavallisia toimistoympäristöjä. Yksin työskentely, jossa on vain verkkokokouksia tai pikakokouksia, voi olla yksinäistä. Ihmiset saattavat kaipaa työtovereiden jokapäiväistä yhdessäoloa, jopa tehtävien välissä tai lounastauoilla. Nämä keskustelut voivat auttaa kuluttamaan aikaa ja opettaa sinulle jotain uutta tai antaa sinulle uuden näkökulman. Toimiston fyysinen tila voi jäsentää ja kurittaa työpäivää, joka on liian järjestämätön kotona. Virtuaaliset yhteydet voivat auttaa joitakin ihmisiä täyttämään nämä tyhjiöt, mutta toiset kaipaavat sosiaalista vuorovaikutusta ja toimiston henkilökohtaisia siteitä.

Pitäisikö sinun työskennellä etänä? Vastaus on “riippuu”. Kotona ja toimistossa työskentelemisessä on hyviä ja huonoja puolia. Jotkut asiat eivät ehkä toimi toisille. On tärkeää olla onnellinen ja tuottava. Sinun pitäisi kokeilla erilaisia ​​asioita nähdäksesi, mikä toimii parhaiten. Kun olet löytänyt tasapainon, pidä siitä kiinni! Ja ole tyytyväinen valintaasi.